Llorenç del Penedès iniciarà la recollida de residus porta a porta el proper 1 d'octubre

-Durant el mes de setembre es faran reunions amb els veïns i comerços i es repartiran els cubells de recollida.

 

Llorenç del Penedès, 31 d’Agost de 2022.A partir del proper 1 d’octubre Llorenç del Penedès farà la recollida de residus a mitjançant el porta a porta. D’aquesta manera desapareixeran tots els contenidors dels carrers, tant els de la fracció resta com els del paper, envasos, vidre i orgànica. El sistema porta a porta (PaP) consisteix en deixar els residus, prèviament separats en fraccions, davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció (orgànica, envasos, paper, cartró i resta).

Durant aquest mes de setembre es faran reunions amb tots els veïns i comerços del poble per informar del funcionament i s’instal.laran punts informatius per informar, resoldre dubtes i repartir els cubells de cada fracció. Properament s’informarà de les dates.

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Sant Jaume del Domenys per mancomunar la deixalleria situada al Polígon de l’Empalme, al Carrer Barcelona. En cas d’emergència, es podrà utilitzar la deixalleria per portar els residus que s’hagin generat. Properament informarem dels horaris d’obertura.

Tot i que Llorenç del Penedès ha tingut durant el 2021 un índex de reciclatge superior al 50%, utilitzant el sistema de recollida amb contenidors, s’espera millorar aquests índex i reduïr la fracció resta (la que no es pot reciclar) al mínim. Recordem que l’ajuntament paga molt car els quilos de residus no reciclats. Els diners estalviats amb el nou sistema de recollida es repercutiran en millores per al poble. 

Els municipis on s’ha implantat el (PaP) l’índex de reciclatge és molt més alt (entre el 60 i el 85%), que els que fan servir el mètode tradicional dels contenidors al carrer, on de mitjana amb prou feines s’arriba al 40%. A Catalunya, des de l’any 2000 s’ha anat implantant progressivament el sistema de recollida de residus PaP i ja són més de 200 els municipis que l’utilitzen.